Stedebroec

De afdeling Stedebroec werd opgericht op vrijdag 13 december 1940. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehbo-stedebroec.nl.

afd. Stede Broec afdelingsnummer:104087:

Wij zijn van oorsprong in 1940 in begonnen maar, zo niet terug te vinden als afdeling Stede Broec.
De afdeling Stede Broec is een fusie tussen 2 verschillende EHBO organisaties. De fusie is medio 2004 gerealiseerd.
Sinds die tijd is er veel gebeurt positieve dingen en minder positieve dingen waar je als vereniging mee om moet leren gaan. Waar wij in de starttijd van de BHV de leden aantallen zagen dalen in rap tempo en veel afdelingen met ons ben ik bang van. Zijn we de laatste jaren weer aan het groeien & bloeien. We hebben de koe bij de horens gevat en zijn gaan kijken hoe en wat en waar over 10 jaar.
Sinds 2010 zijn we een niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Elk evenement in de gemeente maar ook bij buurt gemeente zijn we te vinden in de hulpverlening.
Soms als verantwoordelijk EHBO organisatie maar vaak bij de buren als aanvulling.
De kracht van EHBO ligt hem in de samenwerking. Alleen kan je het niet en al zou je het kunnen is het erg eenzaam.
Wij verzorgen vaak interessante lezingen en nodigen naast de eigen leden ook de buren uit.
Kom met ons verder groeien.
Voor de motivatie en ontwikkeling sturen we vaak onze kader instructeurs op een gespecialiseerde opleiding of we huren deze in. Gewoon omdat het kan en erg inspirerend werkt.
Hier bedoelen we op : Brand & Ontruiming, Acute Zorg Drank & Drugs Incidenten enz…

Aan de andere kant maken we veelvuldig gebruik van onze relaties, onze kennisbank. De Rabobank, Mabo Lifting en de Gemeente zijn  voor ons als vereniging een steun en toeverlaat in advies en kennis op bestuurlijk niveau.
Door elk jaar ook een grote mooie oefening te organiseren die wij de Piet Groot Buitenoefening hebben gedoopt hebben wij ook weer contact met deze relaties door het in hun gebouw te organiseren. Zo zijn ze een onderdeel van.
Ik noemde al even de Piet Groot buiten oefening, Piet Groot is ons jammer genoeg te vroeg ontvallen. Piet was niet heel lang lid van onze afdeling maar wel een zeer bevlogen lid. Op zijn sterf bed had Piet een wens en die was geen bloemen want die verwelken, maar een donatie aan de KNV EHBO afd. stede Broec.
Hier werden wij wel erg stil van, tijdens de Grote Buitenoefening van 21-01-2016 lag Piet thuis opgebaard en is ons dagelijks bestuur hier geweest om afscheid te nemen. Na het afscheid naar de Buiten oefening waar de leden al verzameld waren. En uit het niets werd geroepen dat het de Piet Groot Buitenoefening moest heten.
Zo wil het geschiedt. En van de donatie van Piet hebben we een prachtige reanimatie Baby kunnen kopen, die nu Pietje heet.

Mark Waterman
Voorzitter E.H.B.O. vereniging Stede Broec
www.ehbo-stedebroec.nl