2010

De afstand tussen de districten werd als groot ervaren, om deze afstand te verkleinen bezochten de hoofdbestuursleden een of meerdere districtsjaarvergaderingen (en doen dat nog). Hét jeugd EHBO-boek kwam uit. Een nieuw fenomeen binnen de EHBO steekt de kop op E-learning, voor de een uitkomst voor de ander een gruwel omdat niet kan worden bewezen dat degene die aangeeft te leren ook werkelijk het digitale examen doet (en niet een vriend of familielid) en helaas bleek bij de praktijktoets dat heel veel de stof toch niet beheersten en moest de theorie vaak nog tijdens de praktijklessen worden gegeven. Tijdens de algemene leden vergadering werd ingestemd met de komst van een Digitale Leden Administratie, ook krijgt de voorzitter een eigen blog op de vernieuwde website. Het bestuur blijft streven naar samenwerking met de andere EHBO organisaties (hiervoor gaan de gedachten uit naar een gezamenlijk periodiek).

Bij het verbandmateriaal is er een overgang van het traditionele snelverband naar het gerold snelverband.

Het OK ondergaat een structuurverandering en met het opheffen van de raad van advies en daarmede ook de vertegenwoordiging van de traditionele organisaties die aan de wieg stonden van het OK.

Een fragment uit fibo filmpje 150 met het traditionele verband.

 

Reimerswaal

De afdeling Reimerswaal werd opgericht op vrijdag 28 mei 2010. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehboreimerswaal.nl.

Posted in 2010, Zeeland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Reimerswaal