1993

De viering van het 100 jaar bestaan van de KNV werd uitbundig gevierd.
Hoogtepunt tijdens de receptie ter ere van het jubileum in Tiel was het bezoek van Koningin Juliana. Zij ontving uit handen van de heer Stassen een speciaal voor het 100-jarig bestaan ontworpen kopergravure. Koningin Juliana volgde haar vader, Prins Hendrik op als beschermvrouwe van de KNV EHBO. Dit is tot aan haar dood ook gebleven.
Nadat Koningin Juliana met oprechte interesse gesprekken gevoerd had met bestuurders en vrijwilligers van de Vereniging bracht ze ook nog een uitgebreid bezoek aan de promotiebus (foto), waar zij grote belangstelling toonde voor het instructie- en promotiemateriaal.
Voor promotionele doeleinden was er zelfs een propaganda bus die op verzoek door de afdelingen aangevraagd worden om te worden gebruikt bij hun festiviteiten. Deze bus werd door vrijwilligers helemaal omgebouwd en ook het hele land door gereden van Zeeland tot Groningen alle provincies en districten zijn wel door hen aangedaan, en dat alles voor de EHBO.
Namens de districten is het bestuur een kunstwerk aangeboden in de vorm van 11 borden één van elk district en één met het embleem van de KNV.

Ter gelegenheid van het 100- jarig jubileum bracht de PTT een speciale postzegel uit met als thema ‘Kiss of Life” en de ​​​districten kregen een propaganda stand.

Dieren

De afdeling Dieren werd opgericht op dinsdag 1 juni 1993. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehbo.dieren.nl.

Posted in 1993, Gelderland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Dieren