1947

Door de materiaal schaarste zijn de Zilveren Medailles niet van Zilver maar Verzilverd.

De propagandamachine van het bureau en de districten leveren steeds meer nieuwe afdelingen op. De voorpost staat weer vol met verslagen uit de afdelingen en districten. Boven het verslag in de voorpost van de jaarvergadering staat een kort verslag (kort is in dit geval 4 pagina’s en deze pagina’s zijn de grote van A3 (A3 = 2x een A4tje) en dan nog in een klein lettertype).

De nieuwe armbanden zullen op korte termijn in ruime mate beschikbaar zijn. Ook word er gewag gemaakt van een commissie tegen luchtaanvallen maar dit moet nog verder uitgewerkt worden.

De accountant heeft een verklaring opgesteld (kosten fl. 400,00), en is veel kritiek (door Gelderland) op het Hoofdbestuur dat onvoldoende zichtbaar maakt waar het mee bezig is en wat men in het komende verenigingsjaar wil gaan doen met name wat betreft de propaganda.

In antwoord hierop verklaard de secretaris dat welzeker wat word gedaan zoals de Wegenwachters die tot EHBO-er worden opgeleid en de film die in samenwerking met de afdeling Amsterdam is gemaakt en waarvan meerdere exemplaren zullen worden gemaakt zodat deze door het hele land kunnen worden gebruikt. H.K.H. prinses Juliana bezoekt de wedstrijden.

 

Tijdens de najaarsvergadering werden de nieuwe uniformen getoond welke beschikbaar zijn maar elke afdeling is vrij deze te gebruiken doch het zal niet verplicht worden gesteld (kosten fl. 50,00).

De beschikbaarheid van docenten is ook voor veel afdelingen een probleem, ook nu klaagt men dat door de doctoren tegenwoordig overal voor betaald wensen te worden terwijl in het verleden veelal dit pro-deo gedaan werd.

Werkendam

De afdeling Werkendam werd opgericht op woensdag 26 november 1947. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehbowerkendam.nl.

Posted in 1947, Noord Brabant/Limburg | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Werkendam

Oostkapelle

De afdeling Oostkapelle werd opgericht op dinsdag 11 maart 1947. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehbo-oostkapelle.nl.

Posted in 1947, Zeeland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Oostkapelle

Jisp-Wormer

De afdeling Jisp-Wormer werd opgericht op donderdag 8 mei 1947. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehbo-jisp-wormer.nl.

Posted in 1947, Noord Holland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Jisp-Wormer

Breukelen

De afdeling Breukelen werd opgericht op zaterdag 1 november 1947. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehbo-breukelen.nl.

Posted in 1947, Utrecht | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Breukelen

Balk

De afdeling Balk werd opgericht op donderdag 5 juni 1947. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehbobalk.nl.

Posted in 1947, Friesland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Balk