1946

De opbouw van Nederland en van de EHBO is weer in volle gang al is het een komen en gaan van nieuwe afdelingen en afdelingen die het voor gezien houden en blijkbaar alleen maar waren opgericht om in geval van nood de luchtbescherming bij te staan. Ook dit jaar is er een nieuw Gentleman Agreement  gemaakt met het Rode Kruis maar het algemeen gevoelen is dat het RK probeert de boventoon te voeren, de voorzitter merkt op dat men wil komen tot een goede samenwerking en dat bij grote calamiteiten en oorlogen het RK de leiding heeft.

Het Oranje Kruis verzoekt dringen om de eenheidsinsignes te retourneren van hen die geen geldig diploma meer bezitten en vergoed fl.0,30 per insigne. Ten tijde van de oorlog moesten de lessen gegeven worden van 18 uur en een herhaling van 8 uur zonder rust en dit is en was niet goed voor de kwaliteit van de EHBO er komt nu een verbetering in door de cursisten nu 2×26 uur de lessen te laten volgen voor het examen voor het Eenheidsdiploma kan worden gedaan. Ook word er een nieuwe armband gemaakt door een fabriek uit Enschede met boven het embleem Ned. Ver..

Er wordt aan de afgevaardigden gevraagd om foto’s, geschriften en propagandamateriaal uit voorgaande jaren ter beschikking te stellen van het hoofdbestuur omdat tijdens bombardementen op Rotterdam veel verloren is gegaan.

Hardinxveld

De afdeling Hardinxveld werd opgericht op zaterdag 16 februari 1946.

Posted in 1946, Zuid Holland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Hardinxveld

Enkhuizen

De afdeling Enkhuizen werd opgericht op zondag 14 juli 1946. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehbo-enkhuizen.nl.

Posted in 1946, Noord Holland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Enkhuizen

EHBO PTI

De afdeling EHBO PTI werd opgericht op maandag 24 juni 1946.

Posted in 1946, Noord Holland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor EHBO PTI

Edam

De afdeling Edam werd opgericht op dinsdag 4 juni 1946. Meer informatie over de afdeling is te vinden via hun website www.ehboedam.nl.

Posted in 1946, Noord Holland | Tagged | Reacties uitgeschakeld voor Edam